Jij wilt lekker drummen!!!

Jij wilt drummen? Zoals je weet is muziek maken, en daarbij drummen in het bijzonder, een geweldig lekkere hobby. Drummers leven zich echt uit. Daarom is het de manier om stress letterlijk van je af te slaan en lichaam en geest te ontspannen. Stel je voor dat je thuis komt na een dag hard werken, je hoofdtelefoon opzet, je ogen sluit en jezelf vervolgens een uurtje door je favoriete muziek heen slaat. Reken maar dat je daarna weer even een anders mens bent!  Een probleempje: drummen moet je wel leren! Om het drummen onder de knie te krijgen klopte je vroeger aan bij de gemeentelijke muziekschool. Sinds jaren bestaat er ook een meer flexibele methode om wegwijs te raken in de wereld van het drummen; namelijk die via het particuliere onderwijs dat bij Ron 4 Music Education te volgen is.

De voordelen van op maat te snijden privé-lessen zijn:

  • Snel resultaat
  • Extra aandacht
  • Geen druk van examens als dat niet gewenst is.
  • Geen hinder van andere leerlingen die een hoger of lager lestempo volgen

Een ander pluspunt van ons aanbod is dat een leerling zelf kan bepalen in welke richting hij/zij zich wil ontwikkelen. Als je alleen één bepaalde stijl wilt leren dan kan dat. Wil je een tijd lang alleen heel gericht met het repertoire van je band aan de slag dan kan dat ook. Wil je een bepaalde periode lang alleen je techniek bijschaven of noten leren lezen, alles is mogelijk. Bij beginnende leerlingen moet er natuurlijk wel altijd eerst een soort basis gelegd worden voordat iemand zich kan specialiseren in wat dan ook. Daarnaast zijn er heel veel oefeningen en technieken die in elke stijl gebruikt worden. Gedurende het verloop van een aantal lessen zal er per leerling, afhankelijk van zijn/haar wensen en mogelijkheden, een individuele aanpak ontstaan.

HaFaBra Slagwerklessen!

Wanneer je echt slagwerker wilt worden achter een orkest! Daarvoor heeft De Slagwerkgarage  een lesprogramma ontwikkeld wat speciaal gericht is op HaFaBra Orkesten (harmonie, Fanfare en Brassband). Dit houd in dat er extra aandacht besteed wordt aan snare-drum, drumstel, melodisch slagwerk, pauken, percussie en de benodigde theoretische kennis.  Het programma wordt speciaal toegespitst op het orkest waar de leerling lid is, en sluit aan bij het nieuwe raamleerplan HaFaBra Slagwerk. Het afleggen van een erkend muziek examen behoort tot de mogelijkheden. Dit programma is overigens ook erg geschikt voor slagwerkgroepen en drumbands.

 

De Opfrisser of Slagwerkbegeleiding

Ook is er een lesprogramma voor de al wat meer ervaren slagwerker. Het komt nog al eens voor dat er een slagwerker al jaren achter het orkest zich bezig houdt met een vast aantal slaginstrumenten, en zijn of haar blik wil verruimen naar het brede wat slagwerk te bieden heeft. Ron 4 Music Education kan een programma op maat aanbieden wat bijvoorbeeld inspeelt op bijvoorbeeld Melodisch Slagwerk of Timpani (Pauken). Deze mogelijkheid kan ook ingezet worden bij de complete slagwerksectie. Er wordt dan een programma opgesteld onder het doel “haal meer uit uw slagwerksectie”